Na een 3e plaats vorige wist Bianca vandaag in Deventer wederom een 3e plaats te bemachtigen. Schouten won, net als vorige week voor Lollobrigida.

Met Schouten, Kleibeuker, Ensing en Lollobrigida aan de start wist je vantevoren dat het vandaag hard zou gaan. Na het startschot vlogen de ronden dan ook in rap tempo voorbij.

Toch was het lastig weg raken vandaag. De snelheid lag hoog en om dan met dat tempo weg te kunnen rijden dan moet je van hoge huizen komen.

Door de snelheid brak het peloton op een gegeven moment zelfs in stukken. Met 35 ronden te gaan waren er twee grote groepen in koers.

Toch kwam alles na een aantal weer bijeen hoewel het peloton daarna flink uitgedund was.

Met nog 21 ronden te gaan was het schrikken geblazen. Bianca Bakker ging onderuit. Gelukkig stond ze vliegensvlug weer op, perstte er een dikke sprint uit en sloot even later weer knap aan bij het peloton.

De laatste ronden was een waar spektakelstuk. Chantal probeerde nog weg te rijden uit het peloton maar werd weer bijgehaald door Kleibeuker. Ondertussen was het voor kelly en Bianca knokken geblazen om in een goede positie te blijven. Een val 2 ronden voor het einde hielp daar niet bij waarna ze vele posities moesten goedmaken.

In de laatste ronde ging Schouten na de voorlaatste bocht aan. Bianca moest van iets verder komen door de val en het spande erom of ze podium ging rijden of niet.

Op het laatste rechte stuk ging ze Groenewoud nog voorbij waarmee ze haar podium plek veilig stelde.

Voor het klassement doet ze ook goede zaken. In het jongeren klassement loopt ze uit op de concurrentie en in het algemene klassement stijgt ze een plaatsje naar plek 2.