Elisa heeft de wedstrijd in Haarlem gewonnen. In een kopgroep van 17 sprintte ze vroeg in de laatste ronde weg van de rest en kwam ze solo over de finish. Kelly zat ook in die kopgroep en sprintte, helaas voor haar, weer net naast het podium naar een 4e plaats.

Vanaf de start was het meteen een levendige wedstrijd. Diverse aanvalspogingen werden ondernomen, ook door onze dames. Toch bleek het erg lastig om weg te raken. Halverwege koers bij de premiesprint was het peloton nog steeds bij elkaar.

Na de premiesprint trok Kleibeuker vol door. Marijke en Kelly waren scherp en zaten daar vlak achter. Even leek het erop dat het groepje van zo’n 8 dames weg was maar toch kwam alles snel weer samen.

Het beeld daarna bleef hetzelfde. Aanval na aanval en steeds werden de aanvallers weer teruggepakt. Op deze manier leek de massasprint onvermijdelijk.

Maar met 25 ronden te gaan vertrokken 6 dames, maar wel zonder dames van Team ZiuZ er bij. Dat realiseerden ze zichzelf ook en ze begonnen een achtervolging. Dat ging zo hard dat veel dames niet konden volgen en er een gat ontstond naar het peloton. Elisa, Maaike en Kelly sloten op deze manier aan bij de kopgroep. Dat deden ook andere dames waardoor er een grote kopgroep van 17 dames ontstond met 3 dames van Team ZiuZ er bij.

Vanwege de grote van de kopgroep was het alles behalve een goede samenwerking en ging het aanvallen vrolijk door.

In het peloton hadden ze de handdoek ook nog niet in de ring gegooid en probeerden ze het gat te dichten. Met nog 14 ronden te gaan moest wel een halve baanlengte goed gemaakt worden. Daar was dus nog weinig tijd voor.

Nadat er in de kopgroep toch iets van samenwerking was en er flink gas gegeven werd was het peloton snel achterhaald en kreeg het peloton de bel met nog 7 ronden te gaan.

Na de sprint van het peloton werd er wederom gas gegeven. Door de chaos raakte Maaike de aansluiting met de kopgroep kwijt maar zaten Kelly en Elisa er nog netjes bij.

In de laatste ronde gaf Elisa vanuit de achterhoede vol gas en niemand kon volgen. Ver voor de finish gingen de handen al omhoog. Kelly sprintte, na wederom een koers waarin ze veel werk verzette, net naast het podium met een 4e plaats. Hiermee komt ze wel aan de leiding van het algemene klassement te staan en is ze 7 december in Alkmaar in het oranje te bewonderen.