Marijke heeft de 2e wedstrijd in Hoorn van dit seizoen gewonnen. Waar Kelly de eerste van dit seizoen op haar naam schreef ging Marijke vandaag als eerste over de streep in een kopgroep van 6.

Terug van de Weissensee kon de strijd in de KPN Marathon Cup weer beginnen. Wie dacht dat de dames vermoeid zouden zijn had het mis. Er werd vanuit de start meteen hard gereden en de aanvallen volgende elkaar op.

Een serieuze kopgroep ontstond met zo’n 35 ronden te gaan. Hierbij zat Marijke namens Team ZiuZ. Verder zaten hier onder andere Manon Kamminga Merel Bosma Elsemieke van Maaren en Lisa van der Geest bij. 7 dames in totaal. De samenwerking was goed en het peloton was al snel in zicht. Met dames die zich af lieten zakken vanuit het peloton was het gat snel gedicht en waarna de dames een ronde voorsprong op het peloton hadden met nog 26 ronden te gaan.

Uiteindelijk hadden 6 dames de oversteek gemaakt. Inge Mostert kon, helaas voor haar, net niet aanhaken en mistte zo de aansluiting met het peloton.

Het peloton mocht af sprinten met het rondebord op 11 waarna de 6 dames konden gaan uitmaken wie de overwinning mee naar huis zou nemen.

Meteen na de sprint van het peloton was het Lisa van der Geest die er vandoor ging. Emma Engbers pareerde. Een ronde later gebeurde hetzelfde. Vervolgens was het Jessica Merkens, daarna was het Emma Engbers die de aanval zocht. Kortom een levendige finale met allemaal dames die de sprint wilden ontlopen maar toch ook steeds terug werden gepakt. Dit was allemaal in het voordeel van Marijke.

Bij het ingaan van de laatster ronde zat Marijke Strak achter Manon Kamminga terwijl Merel Bosma vol gas aan het geven was. Drie kwart ronde voor het einde ging Marijke de twee voorbij, ging als eerste door de laatste bocht, werd niet meer bijgehaald en pakt zo de overwinning in Hoorn.