Marijke en Kelly zijn in Heerenveen, net als bij het NK, als 2e en 4e geëindigd. In de massasprint was Irene Schouten Marijke de baas die op haar beurt Lollobrigida achter zich liet. Kelly reed vlak daar achter naar een 4e plaats gevolgd door Imke Vormeer.

Er werd veel aangevallen in het begin van de wedstrijd. Maar zoals zo vaak werden alle aanvallen gepareerd. Het duurde 50 ronden voordat er een groepje dames echt van het peloton weg reed.

De 5 dames kregen wat ruimte van het peloton maar toen het peloton in gang schot ging de voorsprong hard achteruit. Pien Keulstra wist het langst uit de greep van het peloton te blijven maar met nog 25 ronden te gaan was alles weer compleet.

De aanvallen bleven komen maar werden allemaal weer teniet gedaan. De massasprint was hierdoor onvermijdelijk.

In de finale hadden Marijke en Kelly al goed hun positie weten te vinden. Marijke zat meteen achter Irene Schouten en daarachter zat Kelly. Vlak daarachter werd er flink gevochten voor de posities. Onze meiden door hun posities dus mooi uit het gedrang.

Na het afgeven van Karien Kleibeuker, die de laatste ronden het tempo hoog had gehouden, kon de sprint beginnen. Irene Schouten was meteen vertrokken en kon niet meer achterhaald worden. De strijd voor plek 2 ging tussen Lollobrigida en Marijke. Marijke wist Lollobigida nét voor te blijven en pakte zo een mooie 2e plaats mee. Daarachter vochten Kelly en Imke Vormeer voor plaats 4 en 5. Kelly wist haar concurrente voor het oranje pak voor te blijven en pakte op deze manier belangrijke punten voor het eindklassement. Door de 3e plaats van Lollobrigida is zij echter wel weer dichterbij gekomen. Hierdoor blijft het in het eindklassement een spannende strijd