Kelly heeft vandaag in Breda haar 3e podium van dit seizoen te pakken. Met 8 andere dames wist ze een ronde voorsprong te pakken op het peloton. In de eindsprint moest ze alleen Lollobrigida voor zich laten. van den Bos werd 3e.

Net als vorige wedstrijden ging ook deze hard van start. Er werd meteen aangevallen. In de vele aanvallen die er waren waren onze dames vaak vertegenwoordigd. Doordat het nerveuas was in het peloton was er na 30 ronden een grote valpartij. Helaas was Maaike hierbij betrokken en moest ze de koers (zonder kleerscheuren) verlaten.

Met 44 ronden te gaan vertrok er een groep van 9 dames. Hierbij Kelly, Vormeer en Lollobrigida. Deze dames vertegenwoordigen de top 3 van het algemene klassement. De andere 6 dames waren Leltz, Tauber, van den Bos, Bennis, van der Stelt en van der Molen. De 9 dames waren allemaal van verschillende ploegen. Omdat de samenwerking goed was en in het peloton er bijna geen ploeg was die het dicht wilde rijden groeide de voorsprong snel. Het ging zo snel dat 9 ronden later het peloton al weer bijgehaald was.

Vervolgens was het wachten op de sprint van het peloton. Marijke was inmiddel uit koers waardoor alleen Kelly nog namens Team ZiuZ in koers was. Met nog 11 ronden te gaan sprintte het peloton af en bleven de 9 dames over.

De finale met de 9 dames was enorm spannend. Het tempo zakte compleet en er werd veel naar elkaar gekeken. Bennis trok als eerste ten aanval maar werd teruggepakt. Vervolgens was het Tauber maar ook zij werd teruggepakt. Kelly zat steeds attent in de groep en gokte uiteraard op haar sprint.

De volgende aanval kwam op naam van van der Stelt. Niet veel later werd ook zij weer teruggepakt. Met 2 ronden te gaan was alles nog steeds bij elkaar. In de laatste ronde was het vooral kijken terwijl de snelheid steeds verder omhoog ging. Lollobrigida kwam uiteindelijk als eerste door de laatste bocht gevolg door Kelly en van den Bos. Dit was ook de top 3 in de uitslag van vandaag. Omdat Vormeer 4e werd deed Kelly met haar 3e podium van dit seizoen dus goede zaken voor het klassement waarin ze leidster blijft.