Kelly sprintte vandaag in een zware wedstrijd in Utrecht naar een knappe 3e plaats. Kamminga won de wedstrijd gevolgd door Vormeer. Door haar 3e plaats neemt ze het oranje leiderspak over van Lollobrigida.

Kelly begon vandaag als enige van Team ZiuZ aan de wedstrijd. De andere dames waren naar de wereldbeker waardoor Kelly zelf slim en efficiënt moest koersen.

Meteen vanaf het begin was het aanvallen geblazen. Verschillende grote groepen probeerden er vandoor te gaan. De omstandigheden waren zwaar waardoor de verwachting was dat het vandaag geen massasprint zou gaan worden. Wegrijden met een grote groep lag zeker in de mogelijkheden. Toch duurde het even voordat er een groep ging lopen.

Met zo’n 40 ronden te gaan vertrok een groep van 5 dames. In het peloton werd in het begin wel geprobeerd de 5 terug te halen maar de wil om dat te doen zakte met de ronde. Daardoor groeide de voorsprong van de 5 gestaag. Hierdoor leek deze groep gevlogen tot plots het peloton in gang schoot. De voorsprong verdween als sneeuw voor de zon en met 25 ronden te gaan was alles weer bij elkaar.

Met nog 15 ronden te gaan waren er allerlei groepjes in koers. De zware omstandigheden zorgden er voor dat veel dames het lastig hadden. Uiteindelijk klonterden de groepen her en der samen en bleven uiteindelijk 2 grote groepen over. Kelly reed de hele wedstrijd attent en zo ook nu. Ze zat op het juiste moment in de juiste groep.

Omdat de sprint aanstaande was zochten veel ploeggenoten elkaar op. Kelly bleef goed op de been tussen het geduw en getrek van anderen en ging op een goede positie, strak achter de A6 trein, de finale in.

Toen Kamminga aan ging kon niemand volgen waardoor ze met een grote voorsprong over de finish kwam. Vormeer kwam als 2e over de finish. Kelly gaf alles in de laatste meters en reed nog een paar meiden voorbij. Hierdoor pakte ze niet allen een hele knappe 3e plaats maar nam ze ook het oranje pak over van de ontbrekende Lollobrigida.