Kelly sprintte vandaag naar de winst in Hoorn. Op haar thuisbaan versloeg ze Bosma en van der Molen en nam ze de leiding in het algemeen klassement van de Trachitol Trophy over van Marijke.

Alleen Kelly en Marijke stonden vanavond aan de start. Kelly moest daarom extra scherp zijn op de aanvallen die komen zouden om de leiding van Marijke te verdedigen. Marijke moest in de tussentijd haar krachten sparen en letten op haar concurrentes. Beide voerden ze hun taken goed uit: Kelly zat goed en scherp in de wedstrijd en Marijke bleef mooi in de luwte van het peloton.

Met 28 ronden te gaan leek het mis te gaan. Het peloton was gebroken in 2 grote groepen. De groep met de meeste dames inclusief Kelly zat voorop. In de groep daar achter zat Marijke met haar concurrentes. Daar was ook geen initiatief om door te rijden omdat alle concurrentes naar elkaar keken en zelf geen energie wilden verspelen. Bij het dubbelen van de tweede groep zou betekenen dat deze groep uit koers zou moeten.

Vlak voor het aansluiten van de eerste groep bij de tweede groep vertrok Marijke met 3 andere dames uit de tweede groep. De hele tweede groep moest uit koers terwijl Marijke door kon rijden. Op dat moment waren er nog slechts 28 dames in het peloton.

Marijke, van der Geest, Kamminga en Keulstra reden goed door maar konden niet voorkomen dat ze werden bijgehaald door het peloton. Met 11 ronden te gaan was ook hun koers voorbij en konden de 28 overgebleven dames uit gaan maken wie er met de overwinning vandoor zou gaan.

Ensing ging solo er vandoor met 7 ronden te gaan. Adegeest sprong daar achteraan. Maar omdat Palet met 4 dames in de groep zaten hield Kelly zich wijselijk rustig. Toen de Palet trein op kop kwam zat Kelly daar strak achter.

In de laatste ronde sprintte van de Molen er vandoor. Kelly zat op de juiste plek en spong goed mee. In de laatste bocht ging ze aan en kwam niemand meer voorbij. Met deze winst pakt neemt ze de leiding in het algemeen klassement over van Marijke die nu 2e staat.

Foto: Vincent Riemersma