In een saai ogende koers die in een onvermijdelijke massasprint eindigde heeft Marijke haar 3e podium binnengsleept. Ze finishte achter Schouten en voor Kamminga op een mooie 2e plaats. Kelly kwam daar vlak achter en finshte als 4e.

Door de snelle wedstrijd was het ontzettend moeilijk om weg te rijden. Als er al een kopgroep was dan kreeg deze hooguit enkele meters voordat deze weer teruggegrepen werd.

De finale begon al vroeg. Met nog 20 ronden te gaan was het zaak om goed te positioneren om goed uit te komen in de eindsprint. De ZiuZ dames hadden elkaar snel gevonden en lieten niemand er meer tussen.

De ronden erna was het knokken geblazen om voorin te blijven. Met de ZiuZ trein voorin geposteerd werden de laatste ronden aangevangen.

Met nog 2 ronden te gaan ging de gashendel bij Elisa vol open en sleurde ze Marijke en Kelly naar de eindstreep. Met nog driekwart ronde te gaan gaf ze af en was het aan de twee om het af te maken. Marijke kon jammer genoeg niet voorkomen dat Irene er met de overwinning vandoor ging maar pakte wel haar 3e podium van dit seizoen. Kelly leek lange tijd af te stevenen op de 3e plek maar werd net voor de finish voorbijgereden door Kamminga.