Irene Schouten heeft de laatste KPN Marathon Cup wedstrijd van dit seizoen gewonnen. In Leeuwarden bleef ze, in een verstoorde massasprint, Manon Kamminga voor. Marijke werd 3e en pakte haar zoveelste podium van dit seizoen.

De laatste wedstrijd van dit seizoen ging voortvarend van start. Zoals bij bijna alle andere wedstrijden van dit seizoen zochten verschillende dames meteen de aanval. Zo ging Femke Mossinkoff al vroeg in de wedstrijd in de aanval en kreeg zowaar meer dan een halve ronde voorsprong van het peloton. Toen ook Jessica Merkens en even later Manon Kamminga bij haar aansloten ging het peloton op jacht naar de koploopsters, die even later weer bijgehaald werden.

Met nog 13 ronden te gaan ging Chantal Hendriks er vandoor. Terwijl er in het peloton gevochten werd voor de posities breidde Chantal haar voorsprong uit. Toen eenmaal de posities, voor zover mogelijk, bepaald waren ging Carien Kleibeuker op kop van het peloton en verdween de voorsprong van Chantal als sneeuw voor de zon en werd met 6 ronden te gaan weer bijgehaald.

De laatste ronden waren ineens super spannend. Imke Vormeer, leidster in het algemene klassement kwam ten val en dat terwijl Kelly nog mogelijkheden had in dit klassement. De sprint was wel verstoord. Hierdoor waren Irene Schouten en Manon Kamminga al gevlogen en konden niet meer worden bijgehaald. Daarachter was het Marijke die als 3e over de finish kwam. Kelly werd 5e en eindigde als 2e in het algemene klassement, welke werd gewonnen door Imke Vormeer.