Marijke pakte vandaag, als leidster in de Tragitol Trophy, haar 2e overwinning in deze 4-daagse. In een zenuwslopende finale reed ze in de laatste meters de 4 koploopsters voorbij en pakte ze zo de winst in Utrecht

Zoals de koers gisteren ging, zo ging hij vandaag ook: hard en af en toe een valpartij. Dat betekende dus dat de dames alert moesten zijn. Soms ging het zo hard dat er een grote groep los kwam van het peloton maar een echte ontsnapping zat er in het begin nog niet in.

Bij de tussensprint pakte Kelly een 2e plaats, zette daarna meteen door en forceerde een ontsnapping. Net als al de andere ontsnappingen kreeg deze ook geen ruimte en konden de dames weer van voor af aan beginnen.

Met 45 ronden te gaan reed er een groep van 4 dames weg. Hierbij geen dames van Team ZiuZ. Omdat deze groep snel een grote voorsprong had was het even alle hands aan dek. Elisa zag het gevaar en sprong er naar toe. Lang duurde deze ontsnapping daarna niet meer en 5 ronden later was alles weer compleet.

Vervolgens ging Kelly weer in de aanval met 5 andere dames maar werd een paar ronden later ook weer teruggepakt. Zo was het een af en aan van aanvallen waarbij onze dames er steeds goed bij zaten.

Na de 2e tussensprint ontsnapte een groep van 4 dames: Ytsma, Adegeest, Bosma en Hendriks. Hierbij wederom geen dames van Team ZiuZ en dat betekende dat onze dames aan de bak moesten. Er was geen goede samenwerking met andere teams waardoor de voorsprong van de 4 dames groeide en groeide.

Met nog 19 ronden te gaan liet van der Geest zich afzakken naar de 4 waardoor de voorsprong snel groeide naar een halve baan voorsprong. Met 15 ronden te gaan kreeg de groep nóg een extra vrouw erbij doordat de Jong zich af liet zakken. Toen ook van Kalken zich af liet zakken ontstond er, met nog 13 ronden te gaan, een spannende strijd tussen de kopgroep en het peloton.

In de tussentijd probeerden onze dames wat ze konden om het gat dicht te rijden maar er werd door andere teams ook goed afgestopt. Hierdoor kwam het peloton geen steek dichterbij en leken de 4 koploopsters het uit te maken wie er met de overwinning vandoor zou gaan.

Nadat de hulptroepen van de koploopsters, met 5 ronden te gaan, allemaal volgens de regels moesten stoppen, zou alleen het pokerspel tussen de koploopsters nog kunnen bepalen of de 4 teruggepakt zouden worden.

Maar ineens was het daar: de samenwerking. Nadat Elisa en Kelly alles al hadden gegeven begon Kamminga op kop te sleuren. Hierdoor slonk de voorsprong snel. Met nog 1 ronde te gaan hadden de 4koploopsters nog 7 seconden voorsprong.

Bij het luiden van de bel zette Marijke alles op alles om de koploopsters nog voorbij te komen. In de aller laatste meters reed Marijke iedereen voorbij en hield ze nog knap Vormeer achter haar die vanaf de laatste ronde slim uit de wind volgde. Het podium werd gecompleteerd door Bosma, die als enige van de kopgroep het podium nog bereikte.