Kelly is het oranje pak kwijtgeraakt aan Imke Vormeer. Kelly kwam diep in de finale ten val en kon niet meer terug keren bij het peloton. Haar grootste concurrente Imke won de wedstrijd en gaat nu riant aan de leiding in het algemene klassement.

De wedstrijd werd gekenmerkt door de vele aanvallen. Meteen na de start ontstond er een kopgroep van 5 dames. Kelly en Imke waren hierin vertegenwoordigd samen met nog een paar goede namen. Daarachter, in het peloton werd er naar elkaar gekeken wie de koploopsters terug zou gaan rijden. Normaal gesproken zou de voorsprong van de kopgroep in zo’n situatie snel toenemen. Dat was vandaag niet het geval. Kelly en Imke waren zo met het algemene klassement bezig dat er nauwelijks samenwerking was waarna de dames een aantal ronden later alweer ingerekend werden. Kelly en Imke zouden de rest van de wedstrijd een onafscheidelijk duo vormen.

Vervolgens kwamen er nog een tal van aanvallen waarbij het ene groepje meer ruimte kreeg dan de andere maar halverwege koers was alles nog steeds bij elkaar. Ook in het tweede gedeelte van de wedstrijd bleef het beeld hetzelfde waardoor de wedstrijd af zou stevenen op een massasprint.

Terwijl iedereen zich opmaakt voor deze massasprint kwam 10 ronden voor het eind Kelly ten val. Met hulp van Maaike probeerde ze nog terug te rijden naar het peloton. Helaas was het peloton al op stoom waardoor terugkeren onmogelijk werd. Team A6.nl anticipeerde hier goed op. Manon Kamminga trok de sprint aan voor Imke, die daarna als eerste over de streep kwam. Manon Kamminga zelf werd nog tweede gevolgd door Elsemieke van Maaren.