Marijke is in de wedstrijd in Alkmaar net naast het podium gefinisht. In de massasprint wilde ze achter Schouten als 2e de bocht in maar kwam in aanraking met Lollobrigida. Ze bleef ter nauwernood op de been maar verloor wel snelheid en daarnaast nog een positie wat resulteerde in een 4e plaats.

De omstandigheden waren lastig in Alkmaar. De harde wind op de open baan in Alkmaar deed zijn werk en ook het zware ijs maakte het een zware wedstrijd. Er waren in het eerste gedeelte van de wedstrijd wel aanvallen maar wegrijden was er niet bij.

Halverwege de wedstrijd was er een aanval van Vormeer en van Kalken. Dedden, Beers, Elzinga en Hendriks sloten hier later bij aan. Omdat Schouten, met een aantal andere dames, hier ook naar toe sprong schoot het peloton in gang en was het gat snel gedicht en was met 30 ronden te gaan alles weer bij elkaar.

Meteen daarna vertrokken van den Bos en van der Geest. 5 dames, met Kelly er bij, sprongen hier naartoe en sloten iets later bij de 2 aan. Kort daarna sloot nog een groep aan waar Marijke bij zat. 15 dames aan de leiding met nog 19 ronden te gaan.

Ondanks de sterkte van de kopgroep en de goede samenwerking kwam het peloton toch weer achterop. 10 ronden voor het einde was een massasprint onvermijdelijk. Slechts 40 dames waren toen nog in koers.

In de laatste ronden wisten de dames elkaar wederom goed te vinden. Elisa zou de sprint moeten gaan aantrekken. Daarachter zaten Marijke en Kelly.

Nadat Elisa er vandoor schoot zat Marijke goed achter haar. Kelly mistte helaas net de aansluiting. In de laatste bocht kwam Lollobrigida nog binnendoor. Eventjes was er kort contact tussen Marijke en Lollobrigida waardoor ze bijna haar evenwicht verloor. Gelukkig bleef ze op de been Maar kon niet voorkomen dat Kamminga haar nog voorbij kwam waardoor ze als 4e eindigde. Kelly reed nog naar een nette 7e plaats maar verloor wel haar oranje leiderspak aan Lollobrigida.