Na een lange en mooie zomer mochten dan eindelijk de ijzers weer ondergebonden worden voor het echte werk.

De omstandigheden in Amsterdam waren zoals ze de afgelopen jaren wel vaker waren: prima temperatuur voor het publiek wat betekent dat het ijs zwaar was om op te rijden.

De koers ging aftastend van start. Er werd wel geprobeerd om in de ontsnapping te raken maar niets raakt weg. Ondanks dat het een rustige start was waren er wel veel valpartijen.

Bij de premiesprint was Chantal scherp en pikte een mooie 3e premie mee. Ook de andere dames zaten goed in de wedstrijd: veel van voren en bij bijna elke poging om te ontsnappen zaten ze mee.

In de voorbereiding op de massasprint zochten de dames van verschillende ploegen elkaar op. Tot plots de wedstrijd stil viel door een massale valpartij. Met 13 ronden te gaan gingen veel meiden onderuit. Ook een aantal van onze dames lagen hierbij maar konden gelukkig allemaal weer verder.

De resterende ronden verliepen vervolgens erg goed. Met het ronde bord op 10 zat de ZiuZ trein achter de Uplus trein en waren de messen geslepen voor een goed eindresultaat. Bij het uitkomen van de laatste bocht was het duidelijk dat Irene Schouten niet meer te achterhalen was. Zij ging er met de winst vandoor. Iris van der Stelt werd tweede en vlak daarachter, met een terecht vuistje in de lucht, Bianca Bakker. Bianca rondde perfect teamwerk af en pakte zo een mooie podium plek in Amsterdam. Met als kers op de taart dat Bianca volgende week in Deventer in het witte jongerenpak mag starten.