Maaike Verweij

Ik ben Maaike Verweij. Ik ben 18 jaar oud en woon bij mijn ouders in Veenhuizen, Drenthe. Sinds mijn vierde ben ik actief op de skeelers en dat doe ik nog steeds graag in de zomermaanden.

Op de skeelers doe ik mee op nationaal en internationaal niveau, met als een van mijn hoogtepunten de gouden medaille op het NK Marathon junioren in 2018. Maar vijf jaar geleden ben ik ook op de schaatsen gestapt. Dit is mijn tweede jaar bij de topdivisie bij het marathonschaatsen, ik ben dus vrij nieuw en kan nog ontzettend veel verbeteren en leren. Daarom ben ik ontzettend blij dat ik de kans krijg om bij team Ziuz te rijden, waar momenteel de beste meiden van het peloton rijden. Zij hebben veel ervaring en daar kan ik ontzettend veel leren en dat is dan voor mij ook dit seizoen het voornaamste doel.

In de wedstrijden probeer ik het team zoveel mogelijk te helpen en mijn steentje bij de dragen door meiden op te vangen of door gaten dicht te rijden. In de toekomst hoop ik steeds meer voor het team te kunnen betekenen en over een paar jaar ook zelf mee te kunnen rijden voor de winst.

Naast het marathonschaatsen doe ik ook aan langebaanschaatsen. Bij het langebaanschaatsen focus ik me vooral op de lange afstanden, dus 1500m en langer. Ook dit gaat de laatste jaren steeds beter en ik mocht dit seizoen al een keer deelnemen aan de World Cup voor junioren in Enschede, dit was een ontzettend gave ervaring en ik hoop dat ik in de toekomst nog vaker op het hoogste niveau mee mag strijden voor de prijzen. Om uiteindelijk hopelijk een keer op het hoogste podium te mogen staan natuurlijk.

Ik denk dat ik schaatsen zo mooi vind omdat ik mezelf altijd wil blijven verbeteren in het sporten maar ook bijvoorbeeld in mijn studie. Schaatsen past hier heel goed bij omdat jezelf verbeteren eigenlijk is waar het schaatsen om gaat. Daarnaast vind ik in het marathonschaatsen het tactische spelletje erg leuk, het is altijd anders en zorgt voor spanning.

Naast het sporten studeer ik International Business aan de NHLStenden in Leeuwarden. Ik zit nu in mijn tweede jaar en volg de studie met veel plezier. Al is het af en toe wel een beetje puzzelen om de studie en sport te balanceren maar meestal komt het allemaal wel goed.