De gang zat er vanaf het begin goed in en de ene aanval volgde de andere aanval op. Met 62 ronden te gaan ontstond een mooie kopgroep. Kelly zat er, zoals de hele beginfase van de wedstrijd, ook hier scherp bij. Even later sloten Imke Vormeer en Marijke aan. Toen kort daarna ook een andere grote groep dames aansloot was de samenwerking in de kopgroep weg en werd de kopgroep snel weer bijgehaald.

Even later was Marijke er vandoor samen met 6 andere dames. Team A6.nl mistte de kopgroep en moest en gat dichtrijden, wat even later lukte. Zo was er in de wedstrijd volop strijd met aan de ene kant de belangen van Team A6.nl en Team ZiuZ voor het algemene klassement en aan de ander kant dames van bijvoorbeeld Team Turner en Matermind die continu de aanval zochten.

Het peloton was vaak op een lang lint wat betekende dat het tempo hoog lag. Wegrijden was daarom lastig. Bij het naderen van de finale waren er veel groepjes in de aanval geweest maar was het peloton nog steeds compleet.

Met 28 ronden te gaan was er toch een groepje van 3 dames die een mooie voorsprong wist te pakken. Dit waren Beau Wagenmaker, Dieuwertje van Kalken en Yvonne Nauta. Vanuit het peloton was er geen reactie waardoor de voorsprong snel groeide. 5 ronden verder waren er plots nog maar 2 dames in de kopgroep toen Yvonne Nauta de kopgroep moest laten gaan. Met 2 dames tegen een op gang geschoten peloton op het snelle ijs in Amsterdam was het ook met deze aanval snel gedaan.

Met 14 ronden te gaan ontstond er weer een kopgroep. Hierbij onder ander Marijke maar ook Imke Vormeer. Kelly zat in het peloton en gokte er op dat de kopgroep het niet ging redden. Kelly moest er zelf een paar keer aan sleuren maar met 10 ronden te gaan was alles weer compleet.

Wie dacht dat er gevochten ging worden voor de eindsprint had het mis. Ditmaal was het Merel Bosma die ten aanval trok. Hier sloten Ineke Dedden en Beau Wagenmaker bij aan. De samenwerking was goed. Zo goed dat ze het gingen redden. Ineke Dedden won de wedstrijd voor Beau Wagenmaker en Merel Bosma.

Daarachter deed Imke Vormeer de beste zaken voor het algemene klassement. Marijke werd weliswaar 4e maar Imke eindigde met een 5e plaats net voor Kelly die 6e werd.